1. RU
  2. UA
0

Як правильно доглядати за салоном автомобіля

Як правильно доглядати за салоном автомобіля -

Багато автовласників у понятті «догляд за машиною» розуміють лише спостереження за її технічним станом та регулярне миття кузова. Тим не менш, салон авто також потребує постійного догляду, адже набагато приємніше перебувати в чистому автомобілі з приємним свіжим ароматом. Фахівці компанії BrightCar рекомендують для того, щоб тримати салон у чистоті, достатньо виконувати пару простих процедур, які досить ефективні.

Догляд за шкіряною оббивкою салону

Шкіра є дуже вибагливим матеріалом, який вимагає особливої ​​уваги. Згодом матеріал може початися тріскатися, а на його поверхні можуть накопичуватися різні забруднення. Щоб цього уникнути, слід використовувати спеціальні засоби для догляду за шкірою. Для очищення матеріалу слід застосовувати очищувач шкіри, який видаляється плями та відкриває пори шкіри. Після цього можна використовувати спеціальний спрей для догляду за матеріалом. Для того щоб унеможливити негативний вплив негативних температур, необхідно регулярно наносити на шкіру кондиціонер. Особливо рекомендується робити це у літній період.

Догляд за текстильною оббивкою салону

Найпоширеніший тип оббивки, який багато людей вважають найбільш практичним. Недоліком тканини є те, що вона активно збирає пил. Саме тому прибирання тканинного салону необхідно починати з прибирання за допомогою пилососу. Попередньо можна використовувати один із спеціальних спреїв, які піднімають пил на поверхню матеріалу. Для видалення плям необхідно використовувати пінні розчини. Можуть підійти і ті, що використовуються для чищення килимових покриттів, але краще використовувати спеціальні «автомобільні» засоби.

Догляд за пластиком салону 

Пластик салону також потребує ретельного догляду. Необхідно регулярно проводити вологе прибирання, при цьому без використання спиртовмісних засобів. Спирт негативно впливає на зовнішній вигляд пластику, через нього він може сильно потьмяніти. Найкраще використовувати спеціальні спреї для догляду за пластиком. Вони не тільки дозволяють очистити його поверхню, але й створюють спеціальну плівку, яка захищає матеріал від вигоряння на сонці та перешкоджає скупченню пилу.

Догляд за вентеляційними відсіками

У вентиляційних відсіках накопичується велика кількість пилу. Щоб її видалити, достатньо зняти дефлектор і ретельно очистити відсік. Пил із самого дефлектора можна очистити за допомогою пензлика. Рекомендується робити це перед кожним прибиранням салону.

Назад
Порівняння товарів ()