1. RU
  2. UA
0

Правильний догляд за автомобілем взимку

Правильний догляд за автомобілем взимку -

Не для кого не секрет, що довгий термін експлуатації автомобіля безпосередньо залежить від правильного догляду за ним. Фахівці BrrightCar рекомендують регулярно виконувати ряд найпростіших процедур, які дозволять збільшити термін експлуатації вашому авто на довгі роки. Особливо важливо це стосується догляду машини в зимовий період. Холод негативно впливає на багато агрегатів автомобіля. Крім того, в зимовий період значно ускладнюється керування на дорозі, що змушує також вживати додаткових заходів, які не тільки будуть корисними для вашого «залізного коня», а й можуть убезпечити Вас.

Прогрів двигуна

У зимовий час особливо при температурі нижче 20 градусів цельсію необхідно прогрівати двигун перед кожною поїздкою. На морозі моторна олива та інші технічні рідини в автомобілі густіють, і їх мастильні властивості значно знижуються. Їзда на холодному двигуні може призвести до серйозних поломок. Саме тому потрібно дати машині добре прогрітись перед їздою. При цьому сам рух перших кілометрів повинен бути плавним, без різких навантажень двигуна.

Зимова гума

Експлуатувати автомобіль взимку необхідно виключно з відповідною гумою. Вона відрізняється більшою м'якістю, завдяки чому при великих морозах вона не дубіє. Крім того, потрібно регулярно перевіряти тиск у шинах, оскільки взимку через падіння температури може спостерігатися зниження тиску, що загрожує не тільки підвищеною витратою палива, погіршенням динаміки, але й загрозою для безпеки.

Боротьба з зледенінням

Перш ніж залишити машину на ніч у мороз, провітріть трохи салон, щоб вирівняти температуру всередині та зовні автомобіля. Це запобігає появі конденсату та перетворення його на лід, що позбавить вас від сильного зледеніння скла автомобіля, а також ризику примерзання дверей. Якщо ж сталося так, що двері або дверний замок примерз, і ви не можете потрапити всередину автомобіля, використовуйте спеціальні засоби для розморозки. Необхідно придбати їх заздалегідь і зберігати у себе в сумці або вдома, але не всередині автомобіля.

Акумулятор

Найчастіша причина, через яку автолюбителі не можуть завести свою машину взимку — акумулятор, що розрядився. Якщо ви давно не змінювали акумулятор в автомобілі, найкращим рішенням буде замінити його перед зимою, оскільки згодом АКБ втрачає свою ємність. Якщо ж є ризик розрядки акумулятора в сильний мороз, то рекомендується зняти його на ніч і занести в тепле приміщення.

Назад
Порівняння товарів ()